Kasterationstema i Ridehesten

Kære Alle,

Jeg har snakket med Marie Rohleder fra Ridehesten omkring genoptræning af heste med sædstrengs problematikker. Jer der kender mig vil vide, at jeg har den holdning til genoptræning vs pause, som artiklen handler om i forbindelse med næsten alle andre problematikker også. Heste og mennesker korrigere ikke deres skævheder selv, det skal bevidstgøres og programmeres om.

Min kloge professor Pia Haubro har også fortalt om neurom dannelse i sædstrengen og at mange vallakker har dem, men at vi ikke ved hvilke der er smertevoldende og hvilke der ikke giver anledning til problemer.

Jeg ville ønske der kom nogen med en stor pose penge til forskning. I ved jeg er forsker, og jeg går ind for at udtale mig evidensbaseret. Men i forbindelse med sædstrengshestene er der mere vi ikke ved en vi ved. Jeg ville elske at sætte et studie op med forskellige kasterations metoder og med/ uden osteopati for så at følge hestene i 10-15 år. Så kunne vi vurdere på performance, haltheder og når hestene af en eller anden grund skulle herfra tage sædstreng ud og undersøge for neuromer mm.

I kan læse mere om det her i artiklerne nedenfor: Og i næste nummer af Ridehesten kommer opfølgningen.

https://www.dropbox.com/s/cdknnefce3vhnfr/RidehestenApril2021_TEMA%20Genoptr%C3%A6ning%20eller%20pause.pdf?dl=0

https://www.dropbox.com/s/ff6avja6q5puxfe/RidehestenApril2021%3A%20TEMA%20Lever%20din%20vallak%20med%20kroniske%20smerter%20efter%20kastration.pdf?dl=0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s